7

kambing..

Posted by crow zero 2 on 12:04 PM
ada sebuah cerita menceritakan tentang seorang pengembala kambing...
pada suatu hari ada seorang wartawan dari majalah Animal Planet versi Melayu ingin men"interview" pengembala kambing ini..
bermulalah cerita"~

wartawan : assalamualaikum pakcik Ahmad..!

pakcik Ahmad : oh...waalaikumussalam..dengan nada selamba dan macho itu~

wartawan : saya nie dari kompeni majalah KAMBING nak interview pakcik nie...

pakcik Ahmad : yoko?? pasey po???

wartawan : pasal kambing kambing pakcik lah..

pakcik Ahmad : apo apo jolah...

wartawan : ha...nie nak tanya ni...kambing2 nie pak cik bagi makan pe setiap hari???

pakcik Ahmad : yg mana satu?? yang itam ke yang putih..tanya pakcik Ahmad ilek aje..

wartawan:( dengan muka pelik menjawab) aahhh...ahh...yang itam..jawab wartawan..

pakcik Ahmad : oh..pakcik bagi makan nasik sojuk jo...dengan selamba menjawab~

wartawan : yang putih??!

pakcik Ahmad : SAMA lah ... makan nasik sojuk jugak...

wartawan : oh.. (muka pelik) camne dengan air? minum air baper banyak??!

pakcik Ahmad : yang mana satu??yang itam ker yang putih??

wartawan : ahh ahh ahh...yang putih..

pakcik Ahmad : oh..dalam 2 gelen air lah jugak...!

wartawan : yang itam??

pakcik Ahmad :SAMA lah ... 2 gelen air lah jugak..!!

wartawan : (dah mula hangin) bagaimana dengan berak??

pakcik Ahmad : yang mana satu??yang itam ker yang putih??

wartawan : yang PUTIH!!!

pakcik Ahmad : yang putih tuu...berak agak banyak lah jugak...

wartawan: yeker?? yang HITAM???

pakcik Ahmad : SAMA lah ... agak banyak lah jugak...

wartawan : (dah bengang) abih tuh!!! aper yang dibeza beza kan...saya tanya kambing itam dengan putih sama jer...aper perbezaan nyer yang SEBENARNYER!!!!

pakcik Ahmad : ohh....apolah kau nie...kambing itam tu sebenarnye pakcik yang punyo..!!!~~~

wartawan :(muka paham sambil tersenyum) oh...ohhh..bistu kambing putih saper yang punyer??

pakcik Ahmad :(dengan selamba) SAMA lah jugak .....pakcik punyo gak..

wartawan : (berlari lari anak sambil menjerit dan menangis nangis!! )



p/s: artikel ni best kpd yg blum bce..

7 Comments


bler aku bce artikel ni,, 3 persoalan timbul :

1) Ada ke eh majalah KAMBING??
2) Pakcik JAMES ni seorang ISLAM??
3) Siapa yg mental sebenanya, pak cik JAMES ke wartawan?? sbb wartawan tu tkde keje lain ke nk buat,,interview org mental wtpe??

HAHAHA..nice share btw


ni copy paste..
jap2..edit blik ar..huhu..


edit lagi..sbb kt dlm dialog tu tulis pkcik JAMES tp yg bercakapnya pkcik AHMAD..hahaha


aah..betol3..
org pon plek bce :)


owh..haha..x prasan lak..sory3


pkcik ahmad plak...msuk islam ker??


die mmg da islam ar,,erm just pkai nme islam die..

Post a Comment

Copyright © 2009 FINAL DESTINATION All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive | Distributed by Deluxe Templates